OI Combi - nie działają przeciwmgielne / przydługawe

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • tomus7
    RS
    • 2010
    • 1896
    • Peugeot

Witam,
    Jeżeli jest jeszcze taka możliwość to ja też poproszę naklejkę - 1 szt. Biała (wzór 2).
    Niezbędne dane wysyłam na PW.
    ILE WYJAZDÓW TYLE POWROTÓW
    http://www.bunkry.pl/pl/index.html
    a gdy pomogłem, to nie bądź wiśnia i naciśnij POMÓGŁ.
    http://www.motostat.pl/user_images/16862/icon3.png
    Była SKODA 1 jest PEUGEOT 207
  • Goszu
    Drive
    • 2008
    • 71

Witam,
    mam problem - padły mi światła przeciwmgielne. Nie palą się od jakiegoś czasu, natomiast palą się bezpieczniki. Światła są zintegrowane z głównymi lampami (ksenony). Auto jest na gwarancji, ale niestety, spece z ASO potrafią jedynie zmieniać olej kasując jak za zboże, a "poważniejsze" sprawy leżą już poza zakresem możliwości. Auto było u nich jeden dzień, panowie stwierdzili, że muszę przyjechać jeszcze raz jak będzie "specjalista od elektryki". Auto trafiło do "specjalisty", stało w serwisie przez kolejny dzień, po czym stwierdzono, że to "może wiązka" (co było już prawdopodobne przed przyjazdem, bo inne rzeczy zostały sprawdzone wcześniej - włącznik, lampy, wtyczka haka itp.). Pan specjalista jednak wiązki nie wymienił, bo jak mówił - to siedzenie trzeba wyjąć i procedury i w ogóle. Pokręcił się tylko przez chwilę przy aucie i nie zrobił nic. Na końcu zaproponowano mi, żeby na dwa dni auto zostawić, to na pewno coś wymyślą. Ja rozumiem, procedury i te sprawy, ale widząc jak pracują "specjaliści" nie zostawiłbym tam już nawet zegarka.

No i w związku z tym pytania:
    1. Czy ktoś z Was się spotkał z taką usterką i może ma jakieś sugestie ?
    2. Czy jest ktoś w posiadaniu schematu instalacji elektrycznej ? (znalazłem taki wątek, ale linki już nieaktualne)

Pozdrawiam
    goszu

Komentarz

• piotrek_os
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 8160
      • Octavia II (1Z3)
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Goszu, jezeli z wiazka by było cos nie tak to po odpieciu wtyczki przy lampie i właczeniue przecimgielnych tez by Ci wywalało bezepiczenik. Sprawdz moze w ten sposób.
      Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• Jeżyk
        Rider
        • 2009
        • 691

Witam. Gdzieś było już o takim samym problemie i chyba nawet z jakimiś ciekawymi pomysłami. Póki co masz schemacik. Bokiem ale tak lepiej włazi.
        Załączone pliki
        Szerokiej drogi, jakakolwiek by ona nie była.

Komentarz

• progressowy
          Rider
          • 2008
          • 453

Goszu?? A w ktorym to serwisie takie spece pracuja??
          Już odebrane A3 TFSI limuzyna

Komentarz

• Goszu
            Drive
            • 2008
            • 71

Wielkie dzięki za wskazówki i schemacik. Po niedzieli się zabiorę za to i dam znać gdzie była przyczyna. A ten nieszczęsny serwis to w Gdańsku na Grunwaldzkiej. Panowie ściemniali tam jak z nut. Niestety nie wiedzieli, że rozmawiają z mechanikiem z 20 letnim stażem pracy w warsztacie.

Pozdrawiam
            goszu

[ Dodano: Nie 15 Lis, 09 14:09 ]
            Z tego co tak na szybko patrzałem - przy reflektorach jest bardzo mało miejsca.
            Czy do ich wyjęcia (szczególnie lewego) konieczne jest demontowanie zderzaka ?

[ Dodano: Pią 20 Lis, 09 19:43 ]
            No i sprawa stała się jasna.
            Zostawiłem dzisiaj samochód do sprawdzenia, bo sam nie miałem czasu. Osobie nie
            związanej z ASO naprawa zajęła ok 40min (w serwisie stał 2 dni i nic to nie dało).
            Na dodatek okazało się, że nie dość, że mechanicy serwisowi kłamali w żywe oczy,
            że sprawdzali i wykluczyli lampy i żarówki, to jeszcze awaria nastąpiła Z WINY SERWISU.
            Osły, bo tylko tak można ich delikatnie nazwać wymieniały mi żarnik w ramach gwarancji
            (przepalił się jakieś pół roku temu). Przy wymianie źle założyli lampę - jeden z kabli był przykleszczony
            i się przetarł powodując zwarcie.

Podsumowując - jeśli chcesz, żeby Twoje auto działało długo i sprawnie i nie masz mnóstwa czasu
            na poprawianie po nieudacznikach - trzymaj się z dala od SALONU PLICHTY W GDAŃSKU
            i od ich pożal się Boże serwisu.

Dziękuję za pomoc i porady, pozdrawiam i idę pocieszyć się działającymi lampami :lol:
            Goszu

Komentarz

Pracuję...